Projectduur: ~ 6 weken
Projectvorm: Detachering & fixed price
Periode: winter 2005
Gebruikte technologieŽn: Philips LPC2000, RTXC, USB (ISP1181), Keil, GNU ARM
Productie aantal: >10000 per jaar

Omschrijving:

Binnen de organisatie wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van een generiek besturingssysteem dat gebaseerd is op de Philips XA. Doordat er steeds meer functionaliteit aan de systemen wordt toegevoegd komen de beperkingen van de XA aan het licht. Bovendien ziet het er steeds meer naar uit dat de XA aan het eind van zijn bestaan komt, hetgeen geen positieve ontwikkeling is voor de continuiteit van de productie en verkoop.

Philips LPC 2000 family

Om deze problemen het hoofd te bieden is er besloten om een ontwikkeling te beginnen met de LPC2000 familie, eveneens uit de Philips stal.

De bestaande software moet worden overgebracht van het bestaande systeem dat gebaseerd is op de 16-bits Philips XA processor naar de 32-bits LPC2210/LPC2212/LPC2214. Deze LPC controllers zijn uitgerust met een ARM7TDMI core en een externe bus voor Flash ROM, SRAM en externe peripherals.

Deze software bestaat onder andere uit de RTXC kernel en een boot applicatie. Deze bootapplicatie draagt zorg voor het programmeren van de flash middels USB, RS485 of RS232. Het merendeel van de processor specifieke functionaliteit uit deze bootrom kan direct worden meegenomen in de gewone applicaties. Het porten van die applicaties vormt dan ook geen intergraal onderdeel van het project.

Deze ontwikkeling dient tevens als ervaringsproject mbt de ARM-based LPC controller. Voor de toekomst wordt namelijk ook het inzetten van embedded Linux overwogen. Door middel van deze tussenstap kan er eerst de nodige ervaring worden opgedaan met de ARM en de Philips peripherals op de LPC2000 voordat Linux er bij wordt betrokken.

ARM based vending machine controller