Projectvorm: Joint Venture, voortzetting van eerdere ontwikkeling
Periode: 2012-2013
Aktiviteiten: Schemadesign, PCB layout, prototyping, firmware
TechnologieŽn: Cortex M3, OLED, User interface, PID, Stepper motor

Omschrijving:

Prototype PCB met STM32, stepperdrivers en OLED Na enkele jaren van allerhande mechanische prototypes om een elektronische mengkraan te realizeren, is er eindelijk een uitvoering gevonden die goed werkt, mechanisch te produceren is, en die ook nog patenteerbaar is.

Om het ontwerp een marketing-technische boost te geven is de mengkraan in een fancy jasje gestoken. Een onderdeel van dit jasje is de bediening. Hiervoor moet een nieuwe PCB ontworpen worden met display en de touchbuttons.

Aangezien de Zilog Encore processor uit de oude aansturing te beperkt was voor aansturing van een grafisch display zou er in eerste instantie een CPU naast gezet worden. Bij nader inzien is de bestaande functionaliteit echter geintegreerd in de nieuwe STM32 Cortex M3 controller.

Prototype:

Het gebeurt niet vaak dat een printplaat in ŤŤn slag meteen helemaal goed is. Meestal zijn er nog wel wat aanpassingen nodig, als het niet qua elektronica is, dan wel voor de maatvoering. Ook hier was er een fout ingeslopen; de OLED hoort namelijk naar onder 'kijken'. Voor ontwikkelings doeleinden bleek dit nog niet zo'n vervelende fout.

www.youtube.com/watch?v=67IXLEzvlK4

Uitvoering:

Een voorkomend probleem bij langduringe ontwikkeltrajecten is geldgebrek cq financiering.
Ook bij dit project dreigde dat de bottleneck te gaan worden. Om de ontwikkeling toch voort te kunnen zetten heeft White Bream een stuk risico naar zich toegetrokken.

Patent:

De essentiŽle techniek achter deze ontwikkeling werd beschreven in patent NL1042088B1.

Agentschap NL
Gerealiseerd onder de innovatieprogramma's
WBSO en RDA

STM32

ARM Cortex M3