Projectduur: enkele maanden
Projectvorm: Shared
Periode: 2014
Aktiviteiten: Idee, proof of concept, ontwerp mechanica, ontwerp elektronica, prototyping, NFC implementatie
TechnologieŽn: STM32 Cortex M3, mechatronica, motor control, ultra low power, RFID, NFC, Zigbee, DECT, HSDPA, DipTrace, C

EZ Lock fiets parkeren

Omschrijving:

We zijn gevraagd om mee te doen in de ontwikkeling van een nieuw parkeer systeem voor de stalling van fietsen. Met dat systeem wordt beoogd om betere handhaving en monitoring te kunnen geven met betrekking tot zwerf-fietsen. Dat is een chronisch probleem, met name in de grote steden, en kost bij de huidige aanpak zeer veel mankracht en geld.

Oplossing:

Geïnspireerd door het mechaniek van gewone kabelsloten hebben we een oplossing bedacht om het mechanische aspect van het systeem vorm te kunnen geven. Vervolgens is dat aangevuld met de nodige sensoriek om een betrouwbaar bedrijf te kunnen waarborgen. Deze sensors zorgen er bijvoorbeeld voor dat het slot alleen vergrendeld wordt als de kabel correct ingestoken is, en bewaken de positie van de borgpen.

Om het idee te testen hebben we een mechanisch prototype laten maken en zelf de nodige elektronica en firmware ontwikkeld om die mechanica aan te sturen.

RFID:

In de eerste fase wordt het slot alleen bediend met behulp van RFID tags. In een later stadium moet dit uitgebreid gaan worden met een NFC interface en centrale monitoring via Zigbee, DECT, GPRS of iets dergelijks.

Samenwerking:

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met EmDev uit Ridderkerk.

Agentschap NL
Gerealiseerd onder het
innovatieprogramma WBSO

ARM Cortex M3