Projectduur: Enkele weken
Projectvorm: Nacalculatie
Periode: Februari/maart 2014
Aktiviteiten: Ontwerp elektronica, assemblage PCB's en testers
TechnologieŽn: STM32 Cortex M3, ICT, Bed of nails, DipTrace, USB

Omschrijving:

Er moet een programmeer- en testsysteem komen om een aantal kant en klare PCB's te kunnen herprogrammeren en testen. Het systeem moet een tweetal radiocommunicatie modules van nieuwe firmware voorzien en daarna de functionaliteit ervan testen middels het opzetten van een radioverbinding met de betreffende modules.

Realisatie:

Het pennenbed is uitgevoerd als een printplaat. Door twee identieke printen te gebruiken met de voorkant van de behuizing er tussen in, is de constructie veel steviger dan een enkele printplaat. Door een speciale print te ontwerpen voor de tester kan alle randelektronica er eenvoudig bij geplaatst worden. Hierdoor is er nauwelijks rompslomp met bedrading, en is de tester eenvoudig foutloos te reproduceren.

Uiteraard is er bij dit project weer gebruik gemaakt van eerdere ontwikkelingen op dit vlak, bijvoorbeeld onze Panel mounted USB hub en PCB Guide pins.

Afwerking:

Om de opgeleverde materialen veilig te kunnen opslaan en gebruiken is eea samengevoegd tot een praktische kit. Met robuuste Pelican koffers is er een dedicated verpakking gemaakt voor een set van de testers en de bijbehorende materialen, zoals een ESD field service kit. De ingewanden van de koffers zijn voorzien van een dissipatieve coating om problemen met statische ladingen voor te zijn.

Testers completed

Samenwerking:

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met EmDev uit Ridderkerk. EmDev heeft zorgedragen voor de firmware van de tester en de PC aansturing, en White Bream heeft de verantwoordelijkheid voor het ontwerp en bouw van de hardware op zich genomen.

DipTrace:

Om onderhoud en support door EmDev beter mogelijk te maken zijn we bij dit project voor het eerst serieus aan de slag gegaan met het schema- en layout pakket DipTrace. Deze software biedt een behoorlijk professionele user interface en functionaliteit voor prijzen die vergelijkbaar zijn met hobby-tools zoals Eagle (en dus maar een fractie van de kosten van de gevestigde CAD tools).

Agentschap NL
Gerealiseerd onder het
innovatieprogramma WBSO

ARM Cortex M3