Projectduur: Circa drie maanden
Projectvorm: Detachering en fixed price
Periode: 2012
Aktiviteiten: Schemadesign, PCB layout, prototyping
TechnologieŽn: Safety, CE, Cortex M3, Altium Designer, Motor control, RS485

Omschrijving:

De klant is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe traplift. Om delen van die ontwikkeling te kunnen testen zijn er diverse stukken elektronica nodig. Bijvoorbeeld voor de aansturing van BLDC motoren, evaluatie van nieuwe sensoren en implementatie van nieuwe software functionaliteiten.

Oplossing 1:

BLDC Motor driver

Een driver board om een stevige BLDC motor aan te sturen met behulp van een STM32 evaluatieboard. In eerste instantie om de motor algorithmes te kunnen implementeren en testen (door software engineers van de klant). Later ook om evaluatiekits samen te stellen waarmee potentiele motorleveranciers hun oplossingen kunnen testen en demonstreren.

Oplossing 2:

Een upgrade van het Flow 2 controlboard naar een versie met de STM32F200 controller. Hiermee kan het gros van de bestaande H8 software geport worden naar de Cortex, en ook daadwerkelijk getest worden.

Oplossing 3:

De architectuur van de nieuwe traplift gaat waarschijnlijk voorzien worden van een RS485 bus voor het aansluiten van diverse sensoren, actuators en opties. Om het testen van dat concept mogelijk te maken is er een zgn busnode ontworpen. Deze busnode omvat diverse voedingen, een kleine STM32 controller, de RS485 aansluiting en diverse in- en uitgangen zoals die vaak benodigd zijn in liftsystemen.

Oplossing 4:

Een eerste conceptontwerp voor de complete aansturing van de lift. In overleg met de mechanische engineers is een optimale maatvoering vastgelegd.

Uitvoering:

Het project is overwegend uitgevoerd op basis van nacalculatie. Enkele kleinere deelprojecten waarbij de projecteisen op voorhand goed vast te stellen waren zijn uitgevoerd op fixed-price bases. Voor de schema"s en printontwerpen is gebruik gemaakt van een floating (internet) licentie voor Altium Designer van de klant.

Agentschap NL
Gerealiseerd onder de innovatieprogramma's
WBSO en RDA