Projectduur: Circa twee maanden
Projectvorm: Fixed price + productie
Periode: 2012/2013
Aktiviteiten: Schemadesign, PCB layout, prototyping, firmware, productie
TechnologieŽn: RS485, Cortex M3 STM32F105, Motor control, Pelco-D

Omschrijving:

Passieve pan & tilt units zijn ietwat lastig in gebruik wanneer er slechts een motor aan/uit bediening is, en die bediening ook nog eens via een GPRS of UMTS verbinding moet lopen. Om die bediening eenvoudiger te maken moeten deze pan & tilt units van een controller voorzien worden met Pelco-D aansturing. Daarmee kunnen de motoren op snelheid aangestuurd worden, en posities als preset opgeslagen worden.

Oplossing:

Pan&Tilt head

Aangezien het project slechts in kleine aantallen uitgevoerd gaat worden is er gekozen voor een geintegreerde motor driver van Texas Instruments. Dit IC bevat de complete aansturing van de motor inclusief stroombegrenzing en andere beveiligingen. Omdat de PT units vaak op lastig bereikbare locaties geplaatst worden, en de stroomvoorziening typisch 24V DC of AC is, is voor de RS485 transceiver gekozen voor een rugged type dat +/-70V kan verdragen op de signaallijnen. Bij een gewone transceiver gaat namelijk vanaf circa 14V het licht uit, hetgeen reparatie betekent.

Uitvoering:

Het project is overwegend uitgevoerd op basis van fixed price. Aangezien de klant het product slechts in kleine aantallen nodig heeft verzorgt White Bream ook de productie van de printen.

Low-cost Peldo-D controller