Projectduur:Circa twee maanden
Projectvorm:Fixed price + productie
Periode:2012
Aktiviteiten:Schemadesign, PCB layout, prototyping, deels firmware, productie
TechnologieŽn:MEMS, GPS, RS485, RS232, Cortex M3 STM32F105

Omschrijving:

Serial Combiner V3 Ten behoeve van remote monitoring van een road-side power unit (een combinatie van 4x 12V/200Ah loodaccu's, 3kW lader/inverter en dieselaggregaat) moeten er een aantal seriele datastromen naar een PLC gesluist worden;

  • GPS,
  • Inclinometer,
  • Victron accuwacht,
  • Victron Multiplus lader/inverter,
  • Besturing van aggregaat.

Aangezien er toch al een print gemaakt moet worden zijn de GPS ontvanger en de accelerometer voor de inclinatie meting als gewone componenten ingedesigned ipv de losse modules die eerst gebruikt werden.

Hoewel het project geen USB interface vereist is die toch toegevoegd. In combinatie met onze beveiligde bootloader bied dat een robuuste methode voor firmware updates.

Uitvoering:

Het project is overwegend uitgevoerd op basis van fixed price. Aangezien de klant het product slechts in kleine aantallen nodig heeft verzorgt White Bream ook de productie van de printen.

Om de kosten daarvan gunstig te houden is er zoveel mogelijk overlap gezocht met componenten die al gebruikt worden in de diverse eigen ontwikkelingen. Zo zijn de automotive voedings-IC LT3437 en de STM32F105VB microcontroller identiek aan de onderdelen die in het UNIGO computer systeem gebruikt worden.

Dit project is deels uitgevoerd in samenwerking met EmDev Embedded Development uit Ridderkerk.

Uitbreiding:

Later is er nog een piggyback module ontwikkeld waarmee eea uitgebreid wordt met 3 24V ingangen, 3 massa contacten en een PT100 temperatuur ingang.

STM32

ARM Cortex M3