Projectduur: Eén week, doorlooptijd ~3 weken
Projectvorm: Fixed price
Periode: Februari 2014
Aktiviteiten: Concept, opbouw, programmeren
TechnologieŽn: SketchUp, Touch sensing, Arduino, NeoPixel, C++, Old-school hout- en metaalbewerking

Omschrijving:

Een stand-bouwer zoekt iemand die een zogenaamd spiraalspel kan bouwen (ook wel steady hand game, bibberspel of bibberspiraal genoemd). Daarmee wil men de beurs-stand van een opdrachtgever een interactief tintje geven.

NeoPixel effect:

Oplossing:

In eerste instantie zijn er wat suggesties over en weer gestuurd met conceptjes gemaakt in SketchUp. Qua functionaliteit zijn er daarbij ook wat suggesties gedaan; bijvoorbeeld om een soort van "levens" in het spel in te bouwen. Geavanceerdere functies zoals high-scores zijn omwille van budget en tijd buiten beschouwing gelaten.

Realisatie:

Aangezien dit een one-off project betreft heeft het een zeer hoog knutsel gehalte. De grondplaat en de spiralen zijn met redelijk gewone bouwmarktmaterialen opgebouwd. De elektronica bestaat uit een Arduino Leonardo, een tweetal NeoPixel sticks van Adafruit en een beetje grut zoals weerstanden en ESD-diodes.

De elektronica en de software die voor dit spiraalspel bedacht zijn, zijn te vinden onder de download link van deze pagina. Bij de software is dankbaar gebruik gemaakt van de Adafruit Neopixels library, en van de Arduino Capacitive Sensing library om de spiralen en de eind detectie te implementeren.

Spiraalspel

NB Het driedimensionale pad van de spiraal maakt het er niet makkelijker op!!!
De acht ´levens´ die het spel geeft komen dan ook zeer goed van pas...

De aanvraag voor dit project is binnengekomen via een kennis, tevens eigenaar van de webshop HobbyElectronica.

Open source hardware

Arduino

De Heus LIV

Stuklijst/benodigdheden: