Projectduur: Circa drie maanden
Projectvorm: Detachering
Gebruikte technologieŽn: Safety, UL, FCC, EMC, CE, H8S, DXP, Motor control

Omschrijving:

Flow2 traplift White Bream is gevraagt om een redesign te doen van de elektronica voor een traplift. De vorige elektronica oplossing van de traplift is opgezet volgens een modulair concept. Maar omdat de opzet van de traplift niet veranderd, betekent deze modulariteit eigenlijk alleen maar veel extra kosten voor assemblage en bedrading.

Oplossing:

Daarom is er besloten tot een integratie van de modules tot een tweetal boards in piggyback configuratie. Alle vermogens elektronica kan zo bijeen worden gehouden, waardoor de EMC risico's zoveel mogelijk beperkt worden. Kosten worden verminderd door de diverse vervallen connectors, door SMD te gebruiken waar mogelijk en door een optimalisatie van de componentenlijst (optimalisatie naar een minimaal aantal regels).

Zekerheid:

Door samenwerking met EMC consultancybureau Dare!! en productiebedrijf Elektro-Watt zijn risico's op het vlak van EMC, componentensourcing en bestuckingskosten al in een vroeg stadium van het design beperkt.

Uitvoering:

De klant wil het ontwerp in Altium DXP (Protel) uitgevoerd hebben. White Bream beschikt echter alleen over een licentie UltiBoard (National Instruments). Daarom wordt het merendeel van het project uitgevoerd bij de klant op locatie, gebruikmakend van hun eigen licentie.