Projectduur: ~ 1½ jaar
Projectvorm: Detachering (Eindhoven/Son)
Periode: 2001, 2002
Gebruikte technologieŽn: Xilinx, XA, QVGA, RS485, VHDL
Productie aantal: circa 1000 per jaar

Omschrijving:

Ontwikkeling van een generieke besturingscomputer, welke toegepast kan worden in een verscheidenheid van verkoopautomaten. Dit houdt onder meer in dat er verschillende toetsenborden en displays aan gekoppeld kunnen worden en dat er een keur aan communicatiepoorten beschikbaar moet zijn. De controller wordt gebruikt om de grafische user interface uit te voeren, voor elektronische betaalsystemen (Chipper/Chipknip) en voor uitgebreide administraties.

Tevens de ontwikkeling van besturingscomputers, welke toegepast gaan worden in een frisdrankautomaat (Cold-SVMC) en in koffieautomaten (Hot-SVMC). Deze controllers kunnen zowel stand-alone gebruikt worden als met de generic vending-machine-controller.
Dit houdt onder meer in dat er verschillende toetsenborden en displays aan gekoppeld kunnen worden en dat er een keur aan communicatiepoorten beschikbaar moet zijn. De elektronica wordt onder andere toegepast in de SL koffieautomaten, in de SL25 alleen de Hot-SVMC, in de SL50 en de SL300 zowel de Hot-SVMC als de GVMC.

Toelichting:

De betrokkenheid bij dit project is voornamelijk gericht op de hardware en uitgevoerd op detacheringsbasis. Dit project is in de loop van 2001 en 2002 verricht in loondienst bij mijn toenmalige werkgever.